Blog

 • Hospice Angelus Charity Ball_2
  Permalink Gallery

  Balul Anual de Caritate HOSPICE Angelus – Ediția a 7-a „Once Upon a Time” – 14 mai 2016

Balul Anual de Caritate HOSPICE Angelus – Ediția a 7-a „Once Upon a Time” – 14 mai 2016

By |May 21st, 2016|

HOSPICE Angelus Moldova a organizat cea de-a 7-a ediție a Balului Anual de Caritate HOSPICE Angelus, cu genericul „Once Upon a Time”, în data de 14 mai 2016, la Radisson Blu Leogrand Hotel.

Balul Anual de Caritate HOSPICE este cel mai important eveniment de caritate al anului. Aceste eveniment și-a propus să combine într-o manieră delicată colectarea de fonduri și ridicarea gradului de comunicare cu privire la nevoia acută de servicii de îngrijire paliativă printr-un eveniment cultural și elegant.

La acest eveniment au participat peste 220 de persoane din mediul diplomatic și de afaceri, atât din Moldova, cât și de peste [...]

 • DSC_0298
  Permalink Gallery

  Seminar pe tema Îngrijiri Paliative în Neurologie și Onco-Neurologie

Seminar pe tema Îngrijiri Paliative în Neurologie și Onco-Neurologie

By |February 17th, 2016|

Începând cu 7 februarie, luni, până pe 12 februarie, vineri, mai mulți membri ai echipei medicale HOSPICE Angelus (inclusiv un medic de la Angelus Taraclia) au participat la seminarul de îngrijiri paliative în Neurologie și Onco-Neurologie organizat de către Open Medical Institute (OMI) la Salzburg (Austria).

Medicii care au participat la seminar au avut parte de o săptămână foarte aglomerată începând cu testul pre-seminar și finisând cu testul post-seminar. Programul săptămânii a inclus și cele 30 de sesiuni de înaltă calitate oferite de către specialiști din Statele Unite ale Americii.

 • poster_ROM
  Permalink Gallery

  Turneul de Tenis de Masă HOSPICE Angelus – Ediția a 5-a – 27 februarie 2016

Turneul de Tenis de Masă HOSPICE Angelus – Ediția a 5-a – 27 februarie 2016

By |February 17th, 2016|

Turneul de Tenis de Masă HOSPICE Angelus Ediția a 5-a ce va avea loc în data de 27 februarie 2016 la Stiga Club!

Contactați-ne (la adresa de e-mail events@hospice.md sau la nr. de telefon 060394306 (Cristina)) pentru a înregistra echipa ta formată din 2 jucători – ce vor intra în competiție în grupe diferite. Fiecare echipă este invitată să facă o donație minimă de participare în valoare de 1500 mdl pentru HOSPICE Angelus, ceea ce va contribui în mod direct la furnizarea serviciilor de îngrijiri paliative pentru copiii și adulții care suferă de boli incurabile în faze terminale.

Parteneri Media

Invităm companiile [...]

Vizita Dlui Dr. Josep Maria Busquets Font la HOSPICE Angelus

By |December 1st, 2015|

În data de 25 noiembrie 2015, Hospice Angelus a fost onorată de vizita Dlui Dr. Josep Maria Busquets Font, responsabil de bioetică în cadrul Departamentului Sănătății al Guvernului Cataloniei, care a venit în Republica Moldova pentru a participa la Masa Rotundă din cadrul Ministerului Sănătății cu tema: “Abordarea conceptului de îngrijiri la finalul vieții”.

Vizita Dlui Dr. J. M. Busquets Font la Hospice Angelus, a avut drept scop familiarizarea sa cu filosofia “hospice” din Republica Moldova. Dl. Dr. Valerian Isac, Directorul executiv al Fundației Filantropice Medico Sociale „Angelus – Moldova” și Președintele Asociației Naționale de Tratament Paliativ, i-a oferit o [...]

Vizită la pacient (August)

By |September 6th, 2015|

Recent am avut ocazia să vizitez, alături de echipa medicală, șase pacienți aflați în îngrijirea HOSPICE Angelus. Acești pacienți suferă de diferite boli în stadii terminale și au nevoie de a beneficia continuu de îngrijiri medicale speciale. Echipa medicală HOSPICE a mers la pacienți acasă, oferindu-le îngrijiri medicale de rutină, produse medicale, sfaturi și informații atât lor cât și membrilor din familie. Nu în ultimul rând, le-au oferit susținere emoțională și psihologică.

M-am alăturat echipei ca și voluntar în echipa de fundraising. Doar câteva ore petrecute alături de echipa medicală m-a făcut să înțeleg cât de important și greu este [...]

Vizită la pacient (Iulie)

By |August 11th, 2015|

Când am aflat unde voi face prima mea stagiere internaţională şi am înţeles că aceasta va fi la HOSPICE Angelus, îmi amintesc că am avut un amestec de emoţii. Desigur eram foarte entuziasmată pentru că voi pleca pentru prima dată în afara Statelor Unite, însă o parte din mine era îngrijorată pentru că voi lucra la un hospice. Eram naivă şi speriată de ceea ce voi vedea acolo.

Când am mers pentru prima oară în vizită la un pacient cu Diana, asistentul social, îngrijorarea mea a crescut. M-am simţit complet neputincioasă când am ajuns acasă la Maxim, un băiat care [...]

Masa Rotundă din 14 iulie 2015

By |July 17th, 2015|

Marți, 14 iulie 2015, a avut loc Masa Rotundă cu genericul “Dezvoltarea durabilă a îngrijirilor paliative și asigurarea accesului adecvat la opioide”, la care au participat diverși reprezentanți al Ministerului Sănătății, a Companiei Naționale de Asiguare Medicală, a Ministerului Muncii și Protecția Familiei, Fundația Soros-Moldova în persoana Directorului Programului Sănătate Publică, Președintele Asociației Naționale de Tratament Paliativ, Președintele Comitetului de Control Asupra Drogurilor, Vicedirectorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor medicale, Vicedirectorul Consiliului Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate și Vicepreședintele Asociației Naționale de Îngrijiri Paliative.

Agenda zilei prevedea analiza situației existente în Republica Moldova ce ține de dezvoltarea durabilă și [...]

Vizită la pacient (iunie)

By |July 2nd, 2015|

Miercurea trecută, împreună cu un voluntar din Marea Britanie, am avut ocazia să mergem în vizită la pacienți. Am fost norocoși să folosim una dintre mașinile HOSPICE, împreună cu medicii și asistentele medicale, cu care ne-am deplasat la trei pacienți din zona Râșcanovca. Mai jos vă voi povesti una dintre experiențele trăite.

Eftenia suferă de complicații post-operatorii cauzate de cancerul la piele în stadiu IV. Mi-a fost greu sa văd rănile și complicațiile unei metastaze, localizată în ochiul drept, dar disconfortul meu la vederea acesteea e atât de mic comparativ cu realitatea Efteniei de a convețui cu această boală. Medicii [...]

“Orice pacient oncologic trebuie să aibă gratuitate”

By |June 8th, 2015|

Dr. Vladimir Poroch,
medic coordonator al Departamentului Îngrijiri Paliative al Institutului Oncologic din Iași
Miercuri, 27 mai 2015, în cadrul Proiectului “Controlul durerii cronice prin accesul adecvat la medicația cu opioide în Republica Moldova” a avut loc o reuniune în Sala de Ședințe a Ministerului Sănătății la care au participat medici din România și Republica Moldova, reprezentanții Ministerului Sănătății, Directorul Programului Sănătate Publică al Fundației Soros Moldova, Vicedirectorul Agenției Medicamentului și a Dispozitivelor medicale, Președintele ANTP și al Comisiei de specialitate a Ministerului Sănătății îngrijiri paliative și îngrijiri medicale la domiciliu, și alții.
În timpul întrunirii a fost discutată [...]

Vizită la pacient (aprilie)

By |May 4th, 2015|

Pentru prima dată am vizitat persoane ce suferă de cancer. Mă așteptam să pătrund într-un mediu emțional dificil. Așa și a fost cu unii pacienți, dar, de asemenea, am avut parte și de zâmbete, observând speranța că totul va fi mai bine.

Prima persoană la care am mers a fost un bătrânel agreabil, cu un zâmbet enorm pe buze, o barbă ca la Moș Crăciun și o privire senină. Mereu glumea pe seama personalului medical, înțelegând probabil că ei au văzut destule cazuri dificile și că ei au nevoie de cineva care îi va înveseli. Am observat că personalul medical [...]